Viteza.ro știri 4 cele mai interesante lucruri pe care le puteți face cu ChatGPT-4o

4 cele mai interesante lucruri pe care le puteți face cu ChatGPT-4o

ChatGPT-4o este aici, aducând noi funcționalități. Vrei să știi cum îți pot ușura viața? Am pregătit pentru tine 4 dintre cele mai interesante lucruri pe care le poți face cu acesta, de la transcrierea notițelor din imagini până la rezumarea documentelor lungi.

4 cele mai interesante lucruri pe care le puteți face cu ChatGPT-4o

Entuziasmul în jurul ChatGPT nu scade. Unul dintre motive este introducerea noului model ChatGPT-4o, care va fi disponibil gratuit. Upgrade-ul a adus o serie de noi funcții și capabilități. Majoritatea oamenilor au început să îl folosească nu doar la muncă și la studii, ci și în viața de zi cu zi. Haideți să parcurgem împreună 4 dintre cele mai interesante lucruri pe care le puteți face cu ChatGPT-4o.

Ce este ChatGPT-4o?

Pe scurt, este un model lingvistic creat de compania OpenAI, disponibil publicului din anul 2022. Deși nu este de mult timp cu noi, a suferit mari schimbări.

În prezent sunt disponibile trei versiuni ale acestuia:

  • GPT-3.5 – potrivit pentru întrebări generale, dar nu are acces la instrumente avansate, cum ar fi generarea de imagini, conducerea conversațiilor sau căutarea pe internet
  • GPT-4 – lucrează cu o gamă largă de instrumente, este mai rapid și rezolvă sarcini foarte complexe
  • GPT-4o – cel mai avansat model, care procesează și generează text, imagine și sunet

Ultimul dintre cele menționate a fost lansat la începutul lunii mai 2024. În general, noul model este mai bun în înțelegerea contextului și procesarea limbajului natural. Îmbunătățiri au fost aduse și funcțiilor de conversație, care sunt mai precise și pot fi desfășurate în zeci de limbi diferite, inclusiv cehă.

4 cele mai interesante lucruri pe care le puteți face cu ChatGPT-4o

ChatGPT-4o este util la muncă, dar și pentru studiu, autoeducare sau pentru mici sarcini administrative care vă consumă timpul liber. Haideți să vedem cum vă poate ușura viața.

  1. Conversia imaginilor în text

ChatGPT-4o poate citi textul din imagini, inclusiv textul scris de mână. Puteți digitaliza cu ușurință notițele, scrisorile și capturile de ecran, pe care în mod normal le-ați transcrie manual cu mare dificultate. De asemenea, identifică cu ușurință numele persoanelor și articolele – această funcție este utilă, de exemplu, la sortarea listelor.

  1. Asistentul personal sau mentorul propriu

Nu vrei să plătești pentru un asistent personal sau un profesor de engleză? Nu este nevoie, ChatGPT-4o îi poate înlocui cu ușurință pe amândoi. Așa cum am menționat deja, modelul poate comunica cu dvs., inclusiv în cehă. Deși mai are unele scăpări, în majoritatea cazurilor vă va înțelege.

Într-un timp foarte scurt, puteți crea propriul asistent vocal, care va răspunde la întrebările dvs. sau vă va ajuta la învățare. Asistentul poate fi configurat în funcție de nevoile dvs. – de exemplu, vă va corecta în timpul practicării limbii engleze sau va adăuga context subiectelor discutate.

  1. Generarea de imagini

Cu ChatGPT-4o puteți, la fel ca și cu versiunea anterioară, să generați imagini prin intermediul sistemului DALL-E. Este direct conectat la model. Este suficient să introduceți în chat comanda și în scurt timp aveți imaginea finalizată în fața dvs.

Deși dezvoltatorii au adăugat câteva îmbunătățiri, generarea încă întâmpină unele dificultăți. Nu vă așteptați să creeze imediat o fotografie realistă a unei persoane sau să vă genereze rapid o infografică clară. Tocmai textul din imagini este călcâiul său al lui Ahile, cu care nu a reușit să se descurce până acum.

  1. Realizarea de cercetări și analiza datelor

Cu lansarea GPT-4o aveți în sfârșit acces la o serie de funcții premium care au fost anterior plătite. Aveți la dispoziție, de exemplu, căutarea pe internet, unde ChatGPT caută în diverse surse și vă creează o cercetare detaliată despre orice subiect. În plus, este capabil să efectueze analize complexe ale documentelor de câteva pagini.

Din datele încărcate creează tabele, grafice sau prezentări. Dacă șeful vostru vă presează să realizați o prezentare pentru un client, o puteți genera în câteva clicuri. Când utilizați modelul, acordați atenție datelor pe care le partajați – evitați partajarea informațiilor personale sensibile și a informațiilor strategice care ar putea fi folosite de concurență.

V-a intrigat ChatGPT-4o? Dacă da, nu ezitați și încercați-l. Acum aveți la dispoziție gratuit funcții care anterior erau disponibile doar pentru utilizatorii plătitori. Nu este timp de pierdut, potrivit multor experți pe piața muncii, nu va câștiga inteligența artificială, ci oamenii care știu cum să o folosească. Printre aceștia puteți fi și dvs., doar deschideți computerul și începeți să învățați.

Când aveți o conexiune rapidă, dar viteza fluctuează semnificativ, probabil ceva nu este în regulă. Unde să începeți să căutați, aceasta este întrebarea. În principiu, prima dată ar trebui să verificați dacă conexiunea oferă cu adevărat viteza pe care o aveți stipulată în contractul cu furnizorul. Problemele pot fi cauzate și de un număr mare de aplicații deschise, ceea ce trebuie verificat și, eventual, să lăsați deschise doar acelea pe care le utilizați în acel moment. Apoi verificați agregarea și verificați routerul.

Folosirea switch-urilor (comutatoare de rețea) este în prezent prerogativa în principal a rețelelor de afaceri, dar își au locul și în rețelele de acasă. Pe piață găsiți switch-uri în diferite categorii de prețuri, care diferă prin parametri și funcții suplimentare. La ce ar trebui să fii atent și pe ce baze să alegi un nou switch? Vom aborda aceste probleme în rândurile următoare.

Google, cu cele mai recente actualizări ale algoritmilor și integrarea AI, zguduie din nou internetul. În timp ce promite rezultate mai bune la căutări, mulți creatori de conținut sunt îngrijorați de viitorul site-urilor mici. Este integrarea AI o binecuvântare sau un dezastru? Și cum va afecta modul în care consumăm informații online?

Protejează-ți datele pe internet cu cele 9 reguli de securitate ale noastre. Învață să creezi o parolă puternică, să activezi autentificarea 2FA și să utilizezi în siguranță serviciile bancare online. Află de ce sunt importante actualizările software și de ce ar trebui să acorzi atenție site-urilor pe care le vizitezi. Cu ghidul nostru, nu vei mai fi o țintă ușoară pentru hackeri.

Internetul lent și acoperirea insuficientă a semnalului Wi-Fi sunt probleme care afectează majoritatea gospodăriilor. Cele 10 sfaturi ale noastre vă vor ajuta să rezolvați aceste probleme cu ușurință.

Vă deranjează internetul lent? Vă ghidăm prin cele mai frecvente opt cauze și sfaturi despre modul în care le puteți rezolva, astfel încât să accelerați conexiunea la internet într-un mod simplu.