Viteza.ro știri Ce este ping-ul și cum să-l micșorăm?

Ce este ping-ul și cum să-l micșorăm?

V-ați întâlnit cu termenul ping în contextul vitezei conexiunii la internet și nu știți ce înseamnă pentru dvs. în practică? Consultați sinteza celor mai importante informații care vi-l vor prezenta.

Verificarea calității conexiunii

Acronimul ping provine din termenul englezesc Packet InterNet Groper, care într-o traducere liberă înseamnă „verificarea fișierelor de date transmise prin internet”. Acesta servește într-adevăr la controlul funcționalității și vitezei conexiunii de internet între două interfețe de rețea date dintr-o rețea de calculatoare. Are o mare importanță pentru a avea în permanență o imagine actualizată asupra vitezei și calității conexiunii stabilite și utilizate. Valoarea sa se poate schimba periodic. Nu va rămâne niciodată fixată la o valoare dată. Totuși, cu un anumit grad de toleranță, vă va servi excelent pentru a verifica calitatea reală a conexiunii. După primirea răspunsului, un program adecvat poate determina durata întârzierii și afișa rezultatul ca un indicator statistic.

Ce valoare a ping-ului este satisfăcătoare?

Ping-ul este monitorizat foarte atent în principal de către jucătorii de jocuri pe calculator multiplayer. Cu un ping mai mare, reacția jucătorului este „încetinită”, și astfel se află într-un mare dezavantaj. Pentru a avea șansa să câștigați, ping-ul optim pentru aceste jocuri trebuie să fie în intervalul 0 până la 50 ms (milisecunde).

O valoare ceva mai mare, dar acceptabilă pentru jocuri mai puțin pretențioase, este de 50 până la 100 ms.

Cu o valoare a ping-ului în intervalul 100 până la 200 ms veți putea naviga pe internet, primi și trimite fișiere fără probleme. Însă pentru a juca jocuri online fără probleme și pentru videoconferințe, nu este suficient.

O valoare de 200 până la 1000 milisecunde reprezintă un ping mare, care este o adevărată coșmar pentru jucătorii online.

Un ping drastic, cu o latenta mai mare de 1000 milisecunde, este deja de-a dreptul enervant. Chiar și gratuit, o astfel de conexiune este excesiv de costisitoare.

Cum se măsoară de fapt ping-ul?

Multe jocuri multiplayer au măsurarea continuă a ping-ului integrată direct în afișajul elementelor de control. În caz contrar, puteți verifica oricând această valoare în cazul unei conexiuni suspect de lente. Avem aici testul ping - testul de latenta. Este suficient să faceți clic pe butonul Start ping test și în câteva momente veți ști ce ping are conexiunea dvs.

Cum puteți reduce semnificativ ping-ul?

Latenta (timpul de reacție sau întârziere) a semnalului este desigur influențată cel mai mult de furnizorul și operatorul conexiunii la internet. Nu corelați în mod direct viteza de upload și download cu valoarea ping-ului. Există o anumită corelație, dar aceasta nu este calea de urmat. Dacă nu doriți să schimbați furnizorul sau să plătiți un plus pentru o conexiune mai bună cu garanția unui ping mic, acordați prima atenție verificării hardware.

Uneori, un upgrade adecvat poate îmbunătăți performanța calculatorului și reduce semnificativ valoarea ping-ului (în special în cazul unei capacități RAM reduse sau a unei performanțe insuficiente a plăcii grafice). Problema poate fi cauzată și de un router învechit. Încercați altul și, dacă observați o îmbunătățire, sunteți pe drumul cel bun. Malware-ul sau virușii pot afecta negativ ping-ul, așa că efectuați verificări regulate ale calculatorului.

Meta a prezentat Orion, cei mai avansați ochelari AR din lume. Combină aspectul ochelarilor obișnuiți cu capacitățile realității augmentate. Datorită ecranului holografic și AI integrate, deschid noi posibilități de interacțiune cu lumea digitală. În plus, permit apeluri video hands-free, afișarea mesajelor și informațiilor contextuale în timp real.

Siguranța copiilor pe internet este în mare parte responsabilitatea părinților. De aceea, am pregătit pentru voi un ghid complet de protecție a copiilor pe internet. Veți învăța cum să comunicați deschis despre riscuri, să stabiliți limite și să protejați intimitatea lor.

Un nou studiu a dezvăluit un fapt alarmant: sateliții Starlink de la SpaceX, destinați să ofere internet, produc emisii radio perturbatoare, care amenință observațiile spațiale ale radiotelescoapelor. Emisiile din a doua generație de Starlink sunt de până la 30 de ori mai puternice decât generația anterioară și reprezintă o problemă serioasă pentru astronomi.

Simți că ești prins în capcana scrollării nesfârșite? Că nu ai timp de altceva decât să petreci timp pe telefon? Nu este nimic de rușine, dar este timpul să faci ceva în privința asta. Îți vom arăta cum să faci un detox digital eficient, care te va ajuta să redescoperi farmecul lumii offline.

Compania OpenAI a prezentat o nouă serie de modele de inteligență artificială numite o1, care promit o revoluție în domeniul gândirii complexe și al rezolvării problemelor. Modelele o1 excelează în domenii precum știința, programarea și matematica, unde obțin rezultate comparabile cu doctoranzii. OpenAI s-a concentrat și pe siguranță și a dezvoltat o nouă abordare de antrenament pentru a preveni abuzul AI.

Adu-ți aminte de viziunea uluitoare a viitorului din filmul Blade Runner – reclame holografice, ciber-spațiu și rețele omniprezente. Poate deveni această ficțiune realitate? Descoperiți ce ne putem aștepta de la internetul viitorului și cum se vor estompa granițele dintre realitate și lumea virtuală.