Viteza.ro știri Conectare la internet prin fibră optică sub lupă

Conectare la internet prin fibră optică sub lupă

Căutați cea mai avantajoasă conexiune la internet și nu vă mulțumiți cu viteza medie sau stabilitatea îndoielnică, care poate fi influențată de fluctuațiile meteorologice? În acest caz, optați fără ezitare pentru conectarea prin fibră optică.

Conectare la internet prin fibră optică sub lupă

Viteză și stabilitate maximă

Conectarea la internet prin fibră optică este în prezent de neegalat – atât în ceea ce privește viteza de transfer a datelor, cât și stabilitatea. Fibrele optice formează rețeaua de bază a întregii transmisii de internet în lume. Până de curând, această opțiune de conectare nu a fost disponibilă pentru clienții finali. Astăzi, însă, conexiunea prin fibră optică poate fi utilizată în mod obișnuit atât de companii, cât și de gospodării.

Ce viteză să așteptați?

Rețeaua de fibră optică asigură posibilitatea de a atinge viteza maximă actuală a internetului. În mod obișnuit, puteți găsi planuri de tarife pentru acasă care oferă viteze de 100 Mbit/s pentru descărcare și încărcare. Deja sunt disponibile și produse care promit viteze de până la 1 Gbit/s. Un astfel de transfer de date este mai mult decât suficient pentru cele mai sofisticate utilizări ale internetului. Potențialul fibrelor optice este însă și mai mare – oamenii de știință au reușit să atingă viteze de până la 111 Gb/s în condiții de laborator.

Cum se transmite semnalul?

Fibra optică poate fi realizată din materiale de sticlă sau plastic, iar semnalul este transmis prin acestea cu ajutorul luminii. Acest tip de cablu poate transmite, de asemenea, întregul spectru de culori luminoase. Astfel, este posibil să se transmită simultan o cantitate mare de informații de date și să se atingă o capacitate enormă.

Avantajele conexiunii prin fibră optică

Stabilitate maximă

Fibrele optice au o durată de viață foarte lungă, sunt rezistente la toate formele de interferențe, sunt utilizabile și în medii nefavorabile, iar transmisia prin ele este foarte sigură. Așadar, vă puteți bucura de cea mai stabilă și durabilă conexiune.

Viteză și potențial pentru viitor

Am discutat deja despre posibilitățile de viteză ale transmisiei de internet prin fibre optice. Tarifele oferite în prezent acoperă perfect și cele mai mari cerințe pentru utilizarea internetului. Internetul optic satisface nu numai utilizatorii casnici, dar și pe cei de afaceri. Și, mai mult, există un spațiu enorm pentru accelerarea și îmbunătățirea continuă a conexiunii în viitor. Acolo unde conexiunile vechi, precum ADSL-ul, sunt de mult depășite, internetul prin fibră optică abia își începe activitatea.

Cost redus

Dacă vă aflați într-o zonă cu acoperire prin fibră optică, puteți sărbători. Pe lângă viteza și stabilitatea ridicată, veți beneficia și de un preț foarte avantajos pentru conexiune și operare a internetului.

Posibilitatea de a combina cu WiFi puternic

Dacă achiziționați un router de calitate, puteți utiliza și internetul fără fir cu conexiunea prin fibră optică și vă puteți conecta la viteze mari oriunde în apartament sau casă.

Dezavantaje

Până acum, am adus doar laude internetului prin fibră optică. Are acest mod de conectare la rețeaua de internet vreun dezavantaj sau deficiență? Din punct de vedere tehnic, această variantă poate fi considerată practic perfectă, cel puțin în prezent. Singura slăbiciune este disponibilitatea încă limitată a acestei opțiuni. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă unde este disponibilă conexiunea prin fibră optică, nu ezitați. Puteți verifica cu ușurință disponibilitatea tehnologiei completând cererea neobligatorie de conectare.

Ghidul nostru vă va ajuta să vă orientați în multitudinea de oferte ale furnizorilor de internet și să găsiți cel mai bun internet fix pentru locuința dumneavoastră. Aflați la ce să fiți atenți atunci când alegeți și între ce alternative puteți alege.

Visați la un internet pe care îl puteți lua oriunde? Atunci ar trebui să luați în considerare trecerea la internetul portabil. Ghidul nostru vă va arăta cum funcționează și ce poate face. Veți afla totul despre avantajele sale, dar și despre minusurile și, în cele din urmă, vă vom sfătui cum să-l alegeți corect.

Descoperă cum să transformi smartphone-ul tău într-un router Wi-Fi portabil. Ghidul nostru detaliat te va îndruma pas cu pas prin procesul de creare a unui hotspot mobil pe dispozitive Android și iOS. Fie că trebuie să partajezi internetul cu prietenii sau să lucrezi pe laptop și în afara rețelei tale de acasă, acest articol îți va arăta cum să faci asta.

În ultimii ani, transmisiunea programelor de televiziune prin intermediul internetului, denumită IPTV (Internet Protocol Television), a început să se răspândească semnificativ. Această transmisie este furnizată în principal de operatorii de telecomunicații prin intermediul liniilor lor telefonice. Ce ar trebui să știți înainte de a începe să vizionați televiziunea prin internet?

Oamenii de știință japonezi au atins un nou record mondial în viteza internetului, de 402 terabiți pe secundă. Rezultatul este de 1,6 milioane de ori mai rapid decât viteza medie a internetului din SUA. Pentru a atinge acest rezultat, ei au utilizat fibră optică disponibilă comercial și o combinație de diverse tehnologii. Deși viteza a fost atinsă doar în condiții de laborator, se estimează că cercetarea ar putea ajuta la dezvoltarea ulterioară a rețelelor optice.

Amazon pătrunde în lumea internetului prin satelit cu Proiectul Kuiper, care promite conexiuni de mare viteză chiar și în zonele izolate. Cu peste 3.200 de sateliți pe orbita Pământului, dorește să concureze cu Starlink de la SpaceX și altele. Cât de rapid va fi internetul de la Amazon? Cât va costa și când va fi disponibil?