Viteza.ro știri Există un Internet fără agregare?

Există un Internet fără agregare?

Nimic nu este atât de enervant ca o conexiune care uneori funcționează și alteori se mișcă încet ca un melc. Dacă aveți nevoie de o conexiune cu adevărat rapidă și stabilă, pe care să vă puteți baza 100% în orice moment al zilei sau nopții, gândiți-vă la internetul fără agregare.

Există un Internet fără agregare?

Agregarea se folosește în mod obișnuit

Termenul de agregare se referă la partajarea capacității unei linii de internet între un număr mai mare de utilizatori. Această metodă de împărțire a capacității este destul de comună și adecvată pentru utilizatorii mai puțin pretențioși. Datorită agregării mai mari, este posibil să se reducă considerabil prețul conexiunii pentru fiecare utilizator. Iar prețul este adesea decisiv în alegere. O agregare corectă într-un raport acceptabil nu complică semnificativ transferul de date, iar partajarea liniei nu se manifestă de obicei ca problemă. Cu toate acestea, dacă linia este supraîncărcată din cauza unei agregări prea mari, se va manifesta prin încărcarea lentă a paginilor, viteze scăzute sau fluctuante la descărcare.

Unde găsim nivelul de agregare?

În contractul pentru condițiile oferite ale conexiunii la internet, nivelul de agregare trebuie să fie în mod obligatoriu specificat, dar trebuie să știți ce să căutați. În caz contrar, este ascuns într-o formulare discretă undeva în textul suplimentar și ar putea fi ușor trecut cu vederea. Pentru utilizatorii casnici, se utilizează în mod obișnuit agregarea 1:50 și 1:40, pentru Wi-Fi și conexiuni xDSL mai bune agregare 1:20. Pentru companii există oferte cu agregări chiar mai mici (de exemplu, doar 1:10 sau 1:8). Transferul nelimitat de date va fi logic compensat de un preț mult mai mare pentru o conexiune perfectă.

La ce ajută internetul 1:1?

Este o conexiune ideală în care clientul nu împarte linia cu niciun alt utilizator. Acest tip de conexiune este cu adevărat într-o categorie de preț diferită decât la care sunteți obișnuiți ca utilizatori obișnuiți, însă garantează un confort maxim. Transferurile mari de fișiere, conferințele online și vizionarea TV sunt complet fără probleme. Se elimină speculațiile dacă în seara, în timpul marelui trafic al rețelei, veți reuși să descărcați sau să trimiteți fișiere, să ascultați muzică sau să savurați un film în liniște. Agregarea 1:1 este deosebit de atractivă pentru clienții corporativi și companiile IT, pentru care viteza conexiunii este esențială.

Agregarea nu este singurul motiv al conexiunii lente

Partajarea liniei și agregarea ridicată nu trebuie să fie singurul motiv al internetului lent. După verificarea nivelului de agregare, ar trebui să verificați starea computerului, hardware-ul complet și să vedeți dacă unele programe nu reduc viteza conexiunii inutil. De asemenea, este important să verificați tehnologia conexiunii (ADSL, WiFi) și alte setări specifice ale furnizorului.

Atenție la cuvântul „până la”

La majoritatea furnizorilor, veți întâlni menționarea vitezei de transfer în legătură cu cuvântul insidios „până la”. Aceasta înseamnă că viteza, care este indicată în denumirea tarifară, este maximul pe care vă puteți aștepta în momentul în care utilizați linia doar dumneavoastră. Dacă nu doriți să împărțiți capacitatea, concentrați-vă cu adevărat pe o conexiune cu cea mai mică agregare posibilă sau direct pe o conexiune complet fără agregare.

Ghidul nostru vă va ajuta să vă orientați în multitudinea de oferte ale furnizorilor de internet și să găsiți cel mai bun internet fix pentru locuința dumneavoastră. Aflați la ce să fiți atenți atunci când alegeți și între ce alternative puteți alege.

Visați la un internet pe care îl puteți lua oriunde? Atunci ar trebui să luați în considerare trecerea la internetul portabil. Ghidul nostru vă va arăta cum funcționează și ce poate face. Veți afla totul despre avantajele sale, dar și despre minusurile și, în cele din urmă, vă vom sfătui cum să-l alegeți corect.

Descoperă cum să transformi smartphone-ul tău într-un router Wi-Fi portabil. Ghidul nostru detaliat te va îndruma pas cu pas prin procesul de creare a unui hotspot mobil pe dispozitive Android și iOS. Fie că trebuie să partajezi internetul cu prietenii sau să lucrezi pe laptop și în afara rețelei tale de acasă, acest articol îți va arăta cum să faci asta.

În ultimii ani, transmisiunea programelor de televiziune prin intermediul internetului, denumită IPTV (Internet Protocol Television), a început să se răspândească semnificativ. Această transmisie este furnizată în principal de operatorii de telecomunicații prin intermediul liniilor lor telefonice. Ce ar trebui să știți înainte de a începe să vizionați televiziunea prin internet?

Oamenii de știință japonezi au atins un nou record mondial în viteza internetului, de 402 terabiți pe secundă. Rezultatul este de 1,6 milioane de ori mai rapid decât viteza medie a internetului din SUA. Pentru a atinge acest rezultat, ei au utilizat fibră optică disponibilă comercial și o combinație de diverse tehnologii. Deși viteza a fost atinsă doar în condiții de laborator, se estimează că cercetarea ar putea ajuta la dezvoltarea ulterioară a rețelelor optice.

Amazon pătrunde în lumea internetului prin satelit cu Proiectul Kuiper, care promite conexiuni de mare viteză chiar și în zonele izolate. Cu peste 3.200 de sateliți pe orbita Pământului, dorește să concureze cu Starlink de la SpaceX și altele. Cât de rapid va fi internetul de la Amazon? Cât va costa și când va fi disponibil?