Viteza.ro știri Google schimbă regulile jocului: Ne așteaptă apocalipsa online?

Google schimbă regulile jocului: Ne așteaptă apocalipsa online?

Google, cu cele mai recente actualizări ale algoritmilor și integrarea AI, zguduie din nou internetul. În timp ce promite rezultate mai bune la căutări, mulți creatori de conținut sunt îngrijorați de viitorul site-urilor mici. Este integrarea AI o binecuvântare sau un dezastru? Și cum va afecta modul în care consumăm informații online?

Google schimbă regulile jocului: Ne așteaptă apocalipsa online?

Gigantul tehnologic Google, cu care ne întâlnim zilnic, zguduie din nou internetul. Cele mai recente actualizări ale algoritmului de căutare și integrarea inteligenței artificiale promit o revoluție în modul în care căutăm și găsim informații online. Potrivit criticilor, însă, schimbările ar putea îngropa site-urile mici și să le înlocuiască cu platforme uriașe și conținut generat automat.

Sfârșitul unei ere a site-urilor independente

Povestea lui Gisele Navarro, fondatoarea site-ului HouseFresh.com, este un semnal de avertizare. Site-ul ei, plin de conținut original și expert despre purificatoarele de aer, s-a prăbușit în clasamentele Google imediat după actualizarea algoritmului.

Traficul a scăzut brusc, iar Navarro a fost nevoită să concedieze majoritatea angajaților. Un destin similar a avut și alte site-uri care se ocupau de subiecte specifice și își construiseră audiență de-a lungul anilor. În timp ce site-urile independente sângerează, giganți precum Reddit, Quora și Instagram raportează creșteri masive ale traficului.

Se pare că Google a decis să favorizeze platforme cu baze de utilizatori uriașe și conținut generat de utilizatori. Întrebarea este dacă această strategie este sustenabilă și dacă nu va duce la monopolizarea spațiului online.

Inteligența artificială: O binecuvântare sau un dezastru?

Google a pariat pe inteligența artificială și integrează în căutare funcția „AI Overviews”, care ar trebui să ofere utilizatorilor răspunsuri concise și relevante. Deși Google promite creșterea traficului site-urilor, mulți creatori de conținut se tem că AI Overviews va descuraja utilizatorii să mai acceseze paginile lor.

Nu este de mirare că Google se confruntă cu critici pentru că abuzează de poziția sa dominantă pe piață și dictează regulile jocului, fără a ține cont de impactul asupra jucătorilor mici. Criticii atrag atenția asupra lipsei de transparență a algoritmilor și se tem că Google devine un gardian al internetului, care cenzurează și manipulează informațiile.

Schimbările introduse vor avea consecințe de amploare asupra modului în care consumăm informații online. Întrebarea este dacă Google va reuși să găsească un echilibru între inovații și protejarea diversității și pluralității internetului.

Când aveți o conexiune rapidă, dar viteza fluctuează semnificativ, probabil ceva nu este în regulă. Unde să începeți să căutați, aceasta este întrebarea. În principiu, prima dată ar trebui să verificați dacă conexiunea oferă cu adevărat viteza pe care o aveți stipulată în contractul cu furnizorul. Problemele pot fi cauzate și de un număr mare de aplicații deschise, ceea ce trebuie verificat și, eventual, să lăsați deschise doar acelea pe care le utilizați în acel moment. Apoi verificați agregarea și verificați routerul.

Folosirea switch-urilor (comutatoare de rețea) este în prezent prerogativa în principal a rețelelor de afaceri, dar își au locul și în rețelele de acasă. Pe piață găsiți switch-uri în diferite categorii de prețuri, care diferă prin parametri și funcții suplimentare. La ce ar trebui să fii atent și pe ce baze să alegi un nou switch? Vom aborda aceste probleme în rândurile următoare.

Protejează-ți datele pe internet cu cele 9 reguli de securitate ale noastre. Învață să creezi o parolă puternică, să activezi autentificarea 2FA și să utilizezi în siguranță serviciile bancare online. Află de ce sunt importante actualizările software și de ce ar trebui să acorzi atenție site-urilor pe care le vizitezi. Cu ghidul nostru, nu vei mai fi o țintă ușoară pentru hackeri.

Internetul lent și acoperirea insuficientă a semnalului Wi-Fi sunt probleme care afectează majoritatea gospodăriilor. Cele 10 sfaturi ale noastre vă vor ajuta să rezolvați aceste probleme cu ușurință.

Vă deranjează internetul lent? Vă ghidăm prin cele mai frecvente opt cauze și sfaturi despre modul în care le puteți rezolva, astfel încât să accelerați conexiunea la internet într-un mod simplu.

Dacă doriți să conectați computerul la internet sau la rețeaua de acasă folosind un cablu, aveți două opțiuni. Fie cumpărați un cablu deja fabricat cu conectori de lungimea dorită din magazin, fie îl fabricați singur. Fabricația de cabluri de rețea acasă este esențială mai ales atunci când trebuie să trageți cablul printr-o deschidere îngustă, în care conectorul nu încape. De obicei, trebuie montat ulterior, după ce cablul a fost tras prin deschiderea mică. Citiți cum să fabricați un astfel de cablu și cum să reparați unul existent.