În ultimii ani, transmisiunea programelor de televiziune prin intermediul internetului, denumită IPTV (Internet Protocol Television), a început să se răspândească semnificativ. Această transmisie este furnizată în principal de operatorii de telecomunicații prin intermediul liniilor lor telefonice. Ce ar trebui să știți înainte de a începe să vizionați televiziunea prin internet?
Conectarea se face de obicei prin conexiuni de internet de mare viteză sau prin conexiuni prin fibre optice. Avantajele incontestabile ale IPTV includ o gamă largă de programe de televiziune și servicii suplimentare de televiziune, cum ar fi ghidul electronic EPG (Electronic Programing Guide), oferta de programe plătite PPV (Pay Per View), video la cerere - VoD (Video on Demand) și alte servicii informaționale. Gama acestora depinde întotdeauna de oferta specifică a fiecărei companii.
Disponibilitatea IPTV depinde în primul rând de disponibilitatea conexiunii de mare viteză prin intermediul căreia este transmis IPTV. Dacă, de exemplu, sunteți interesat de IPTV de la o companie care folosește ADSL2+ pentru a transmite, atunci ADSL2+ trebuie să fie disponibil în zona în care locuiți. Puteți întreba întotdeauna compania specifică care oferă IPTV despre disponibilitatea tehnologiei. Pentru a viziona, veți avea nevoie de un set-top-box și, în cazul transmisiei IPTV printr-o conexiune ADSL, de un modem ADSL. Set-top-box-urile utilizate pentru recepția IPTV sunt de obicei hibride. Aceasta înseamnă că acceptă și recepția terestră (DVB-T), satelită (DVB-S) și prin cablu (DVB-C).
Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la niciun fel de complicații. Datorită separării benzii pentru telefonie și transmisia de date simultan cu setarea priorității pentru transmisia TV live, puteți viziona în același timp programele IPTV, telefona, descărca date și naviga pe internet prin intermediul unei singure linii telefonice fixe sau optice.
Nu doriți să achiziționați IPTV și preferați doar emisiuni individuale? Dacă vizitați unul dintre serverele video ale stațiilor de televiziune, puteți viziona emisiuni online cu ușurință practic oriunde și oricând (în străinătate este uneori restricționat de valabilitatea licenței de emisie). Pentru vizionare, trebuie doar să selectați emisiunea dorită, să dați click pe redare și puteți viziona direct de pe serverul furnizorului. Acest lucru apare ca o soluție ideală pentru vizionarea emisiunilor originale, filmelor și serialelor din producția de televiziune a stației respective.
Pentru vizionarea și streaming-ul în timp real, trebuie să țineți cont că veți avea nevoie de o conexiune cu adevărat bună, fiabilă și rapidă pentru o experiență neîntreruptă. Doar atunci veți putea alege și o calitate înaltă a rezoluției, care cu siguranță va spori experiența finală.
Ghidul nostru vă va ajuta să vă orientați în multitudinea de oferte ale furnizorilor de internet și să găsiți cel mai bun internet fix pentru locuința dumneavoastră. Aflați la ce să fiți atenți atunci când alegeți și între ce alternative puteți alege.
Visați la un internet pe care îl puteți lua oriunde? Atunci ar trebui să luați în considerare trecerea la internetul portabil. Ghidul nostru vă va arăta cum funcționează și ce poate face. Veți afla totul despre avantajele sale, dar și despre minusurile și, în cele din urmă, vă vom sfătui cum să-l alegeți corect.
Descoperă cum să transformi smartphone-ul tău într-un router Wi-Fi portabil. Ghidul nostru detaliat te va îndruma pas cu pas prin procesul de creare a unui hotspot mobil pe dispozitive Android și iOS. Fie că trebuie să partajezi internetul cu prietenii sau să lucrezi pe laptop și în afara rețelei tale de acasă, acest articol îți va arăta cum să faci asta.
Oamenii de știință japonezi au atins un nou record mondial în viteza internetului, de 402 terabiți pe secundă. Rezultatul este de 1,6 milioane de ori mai rapid decât viteza medie a internetului din SUA. Pentru a atinge acest rezultat, ei au utilizat fibră optică disponibilă comercial și o combinație de diverse tehnologii. Deși viteza a fost atinsă doar în condiții de laborator, se estimează că cercetarea ar putea ajuta la dezvoltarea ulterioară a rețelelor optice.
Amazon pătrunde în lumea internetului prin satelit cu Proiectul Kuiper, care promite conexiuni de mare viteză chiar și în zonele izolate. Cu peste 3.200 de sateliți pe orbita Pământului, dorește să concureze cu Starlink de la SpaceX și altele. Cât de rapid va fi internetul de la Amazon? Cât va costa și când va fi disponibil?
Care este viteza optimă a internetului pentru streaming, jocuri sau munca de acasă? Află împreună cu noi ce influențează viteza de descărcare și încărcare a datelor și ce tip de conexiune este cel mai potrivit pentru nevoile tale. Îți vom sfătui cum să testezi viteza internetului tău și cum să o crești dacă este necesar.